В "Укренерго" призначили в.о. голови правління: що про нього відомо

Новим очільником «Укренерго» став Олексій Брехт

З 5 вересня Наглядова рада НЕК "Укренерго" призначила Олексія Брехта виконувачем обов’язків голови правління "Укренерго". Про це повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго", інформує портал "Коментарі".

У компанії він працює 23 роки, а загалом в енергетичному секторі – 25. Останні два роки Олексій Брехт був членом правління "Укренерго" та відповідав за експлуатацію, відновлення та розвиток мережі системи передачі.

“Головна задача на сьогодні – продовжуємо підготовку до опалювального сезону та відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів, – наголосив Олексій Брехт. – "Укренерго" відіграє ключову роль в українській енергосистемі, тому забезпечувати її надійну роботу у складі європейської мережі ENTSO-E – наш головний пріоритет”.

Зазначається, що "Укренерго" зберігатиме курс на залучення міжнародної допомоги для відновлення високовольтної мережі після російських атак і посилення її стійкості. Поглиблення інтеграції до європейського енергетичного простору – також серед цілей компанії. Адже це – "запорука нашої підтримки у протистоянні енергетичному террору".

Компанія і надалі дотримуватиметься практик корпоративного управління за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і чекатиме прозорого обрання незалежної Наглядової ради та призначення голови правління "Укренерго".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Кудрицького нехочуть відпускати з Укренерго: хто проти

Два незалежні члени наглядової ради "Укренерго" Даніель Доббені та Педер Андреасен виступили із заявою через звільнення голови правління Володимира Кудрицького. Вони вважають таке рішення політично вмотивованим

Члени наглядової ради зокрема нагадали, що 2 вересня наглядова рада провела позачергове засідання з ініціативи голови правління Володимира Кудрицького, який подав звіт щодо забезпечення захисту об'єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії у публічній площині. "Під час засідання більшість членів наглядової ради ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови правління компанії за згодою сторін", — підтверджується в повідомленні.