Харків не має власної генерації: що роблять у місті

У Харкові активно готуються до початку опалювального сезону

У Харкові продовжують працювати над децентралізацією систем життєзабезпечення, щоб нормально пройти опалювальний сезон.

Про це сьогодні, 13 вересня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Він зазначив, що в місті встановлюють блочно-модульні котельні, які обслуговуватимуть мікрорайони, а також когенераційні установки та газові турбіни.

"Харків не має власної генерації, бо всі ТЕЦ і трансформатори були зруйновані. Тому ми працюємо над децентралізацією систем життєзабезпечення. Міська влада зараз робить все можливе та неможливе, щоб взимку харків’яни були з теплом, водою та світлом", - наголосив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Галущенко: "Атаки на підстанції створюють суттєві загрози для ядерної та радіаційної безпеки"

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з Послом Південно-Африканської Республіки Шуейбом Касу обговорили загрози для ядерної та радіаційної безпеки, зокрема через обстріли підстанцій, які критично важливі для роботи АЕС.

"Зневага росіян до ядерної безпеки одного дня може призвести до ядерного інциденту. Тому важливо максимально залучити міжнародну спільноту для того, аби забезпечити захист таких об’єктів. Ми проводимо відповідну роботу з МАГАТЕ, і сьогодні розпочинає роботу перша місія Агентства на одній із підстанцій, критично важливих для роботи АЕС. Світ має зрозуміти, що атаки не тільки на атомні електростанції, але і на підстанції, що забезпечують передачу виробленої на АЕС електроенергії, створюють суттєві загрози для ядерної та радіаційної безпеки", — наголосив Герман Галущенко.