Головна Новини Енергія 2021 Чи зможуть українські мережі взимку працювати ізольовано більше трьох днів - Міненерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть українські мережі взимку працювати ізольовано більше трьох днів - Міненерго

Найближча зима перевірить електричні мережі на стійкість

16 листопада 2021, 18:48
Поділіться публікацією:

Українська електроенергетична мережа на 30-ому році незалежності спробує працювати ізольовано від мережі Росії та Білорусі, повідомляє Міністерство енергетики.

Чи зможуть українські мережі взимку працювати ізольовано більше трьох днів - Міненерго

Українську енергетику цієї зими чекають випробування - ілюстративне фото з мережі

Ярослав Демченков, заступник міністра енергетики з питань євроінтеграції, пояснив, чому самостійна робота українських електромереж – це дуже важливо. Також він перерахував, що зробила НЕК "Укренерго" для роботи у найближчі холодні місяці. 

Представник міністерства повідомив, що взимку українська електроенергетична мережа працюватиме відокремлено від мережі сусідніх країн. Для неї це дуже тривалий термін, оскільки раніше такий режим роботи продовжувався не більше трьох днів

Якщо система витримає, то продемонструє свою стійкість і у майбутньому зможе об'єднатись з європейською системою ENTSO-E.

ENTSO-E – мережа енергетичних операторів Європи, яка включає 36 країн. Приєднання до цієї мережі – вигідне для обох сторін, пояснює Демченков:

"Для України — це посилення енергетичної безпеки, для Європи — це посилення сталості енергосистеми європейського континенту".

Крім того таким чином Україна матиме ще три "плюси":

1) здобуде енергетичну незалежність;

2) поступово декарбонізує енергетичний сектор (тобто зменшить шкідливі викиди в атмосферу);

3) долучиться до енергетичного ринку з зрозумілими прозорими правилами гри і відкритого для широкого кола гравців.

Представник міністерства акцентував, що НЕК "Укренерго" однією з перших підготувалось до опалювального сезону: 

"[Вона] здійснила капітальні та поточні ремонтні роботи обладнання. Підстанції забезпечені резервним живленням. Система працюватиме надійно в зимовий період, що забезпечить нормальне  проходження тестового режиму, а також забезпечить побутових та промислових споживачів електроенергією в зимовий період".

Згідно з оперативними даними про роботу енергосистеми, через зниження температури зросло споживання електроенергії майже на 4%. Протягом цього ж часу більше електроенергії генерували атомні та гідроелектростанції, а також відновлювані джерела. Зменшили генерацію ТЕС, так як у них станом на 15 листопада запасів вугілля удвічі менше, ніж має бути – 378 тис. тонн.

Видання "Коментарі" нагадує, що один з попередніх міністрів енергетики вирішив енергетичні проблеми таким чином, що зараз перебуває під слідством. Більше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

snovsvt

17 листопада 2021, 02:28

Говорячи про символізм АБС "Пікнік на узбіччі", не можна не зазначити наступний перелік з youtube kreosan: - ЗОНА ~ Чорнобильська Зона Відчуження; - Барбрідж "Стерв'ятник" ~ провідник Діма, був "прийнятий" при штурмі ЧЗВ на ЗАЗ; - Капитан Квотерблад ~ поліцейські ЧЗВ; - Суслік (ранєє Красавчік) Діксон ~ ютуб блогер Супер Сус; - Нунан ~ національні гвардійці з смт. Нові Петровці; - Доктор Кирил Панов ~ фантаст Вадим Панов "Таємне місто"; - Капітан Вілі Херцог ~ охоронці та працівники з ЧЗВ; - Мосол ~ провідник з землянкою з 4G; - Доктор Валентин Пільман ~ Сергій Григорович з GSC Game World; - Джеймс Катерфільд, М'ясник ~ "доктор Пі" Андрій Слюсарчук; - Діна Барбрідж ~ була з чоловіком при штурмі ЧЗВ на електродрезині; - Алоїз Макно ~ ютуб блогер Камрад; - Артур Барбрідж ~ ютуб блогер Креосан, реінкарнація електровинахідника Ніколи Тесли; - скупщики артефактів ~ ютуб блогери; - Креон-Мальтієць ~ провідник при штурмі ЧЗВ на електролодці; - "Золотий шар" ~ паранормальні істоти і їх паранормальна активність в ЧЗВ.


Новини