Головна Новини Енергія 2021 В Україні знову подорожчав імпортний газ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знову подорожчав імпортний газ

Ціна газу становила 730, 65 доларів за кубометр.

6 грудня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

У листопаді 2021 року в Україні зросла ціна газу, що імпортується. Ціна склала 730,65 доларів, або 19,26 тис. гривень за тисячу кубометрів. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки.

В Україні знову подорожчав імпортний газ

В Міністерстві економіки повідомили про подоржчання природного газу, фото з відкритих джерел

Порівняно з попереднім місяцем (685,67 дол.) ціна блакитного палива зросла на 6,5%. Таке зростання обумовлено розрахунком державної митної служби, яка прорахувала нову ціну, що склалася, в процесі митного оформлення ввезеного газу в період з 1 по 30 листопада 2021 року.

При цьому у листопаді 2020 року ціна газу склала 182,5 доларів за кубометр, що вчетверо менше, ніж у листопаді цього року.

Якщо порівнювати з Європою, то після останніх стрибків цін на біржі, які вже мали граничний показник (майже 2 тис. доларів за кубометр), ціна зупинилася на показнику 1,45 тис. доларів за тисячу кубометрів. Про це свідчать дані на біржі ICE Futures.

Нагадаємо, що раніше на порталі "Коментарі" повідомлялося, що більша частина споживачів може отримувати блакитне паливо за ціною понад 30 грн за куб , якщо члени Національної комісії, що виконує регулювання у галузі енергетики та напрямку комунальних послуг, не схвалять машинальний переведення домогосподарств до Газопостачальної компанії "Нафтогаз України".

А також, за останній місяць осені зі сховищ України було вивантажено 2 млрд. кубометрів блакитного палива , що на 11% більше, ніж за той же період минулого року. Напередодні сезону опалення 2021/2022 з українських підземельних сховищ вибрали 2,7 млрд кубометрів газу. За оголошеними даними, такий дуже високий рівень, коли відбирається газ якраз на початку кожного сезону, бо іноземні замовники таких послуг продали свої запаси газу і тепер потребують.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини