Головна Новини Енергія 2022 ЄС готовий до припинення поставок російського газу, - єврокомісар
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готовий до припинення поставок російського газу, - єврокомісар

Європейський Союз готовий до повної відмови від постачань російського газу. В об’єднаній Європі активно працюють над наповненням паливних сховищ напередодні опалювального сезону.

4 вересня 2022, 10:02
Поділіться публікацією:

Європейський Союз готовий до повної відмови від постачань російського газу. В об’єднаній Європі активно працюють над наповненням паливних сховищ напередодні опалювального сезону. У цьому запевнив комісар ЄС з економіки Паоло Джентілоні, передають “Коментарі” із посиланням на NDTV.

ЄС готовий до припинення поставок російського газу, - єврокомісар

газ ЄС

Як пояснив Джентілоні, запаси газу в Євросоюзі наразі становлять близько 80%. Таких показників вдалося досягти завдяки диверсифікації поставок. При цьому, каже єврокомісар, ситуація в різних країнах відрізняється. 

“Ми добре підготовлені протистояти екстремальному використанню Росією газового шантажу. Ми не боїмося рішень Путіна. Звісно, ми просимо росіян дотримуватися контрактів, але якщо вони цього не зроблять, ми готові реагувати”, — заявив посадовець. 

Нагадаємо, міністри фінансів країн “Великої сімки” (G7) на зустрічі 2 вересня домовились про запровадження граничних цін на російську нафту. Цей процес планується завершити до 5 грудня. 

В свою чергу, у Кремлі пригрозили, що не продаватимуть нафту державам, які вирішать встановити будь-яке обмеження на ціну російських енергоресурсів. 

Додамо, що до G7 входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США. 

Чи можна вважати обмеження цін на російські енергоносії новим, більш дієвим пакетом санкцій — читайте у “Коментарях”. 

На фоні відмови міжнародної спільноти від російського газу, український “Нафтогаз” планує збільшити видобуток енергетичних ресурсів і таким кроком забезпечити Європу. За словами голови правління “Нафтогазу Україна” Юрія Вітренка, Україна, зокрема, зможе виробляти 10 млрд кубометрів газу з біомаси. Ця цифра збігається з тим, що Україна експортувала у ЄС.

Разом з тим опалювальний сезон у самій Україні обіцяє бути непростим. У “Нафтогазі” рекомендують українцям заздалегідь придбати ковдри та теплі речі, оскільки середня температура в житлових приміщеннях буде не вищою за 20 градусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини