Головна Новини Енергія 2024 Чи будуть відключення світла зимою: міністр потішив оптимістичним прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть відключення світла зимою: міністр потішив оптимістичним прогнозом

Україна може пройти зиму без відключень електроенергії

сьогодні, 00:40
Поділіться публікацією:

Якщо не буде нових руйнувань інфраструктури, Україна здатна пройти зиму без відключень світла, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Чи будуть відключення світла зимою: міністр потішив оптимістичним прогнозом

Зимою в Україні можливі відключення світла. Фото з відкритих джерел

Міністр критично оцінив звіт ООН про те, що цієї зими в Україні можливі відключення світла тривалістю від 4 до 18 годин на добу.  

"Ми викликали їхніх представників, щоб зрозуміти, звідки такі розрахунки. Виявилося, що в них немає реальних аргументів", — заявив Герман Галущенко.

За словами міністра, цієї зими може не бути відключень світла, якщо росіяни не пошкодять функціонуючі енергооб'єкти.

Герман Галущенко додав, що надійний захист електростанцій від російських ракет може забезпечити лише ППО, оскільки ворожа атака 26 серпня показала, що стаціонарні системи захисту другого рівня не здатні повністю захистити енергооб'єкти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відсутність реальних вироків за корупційні дії, спрямовані на уникнення мобілізації військовозобов'язаними, є загрозою для держави. "Ситуація з відсутністю жодного реального тюремного вироку щодо корупції в медико-соціальних експертних комісіях — це вирок самій державі. Ці справи мали стати показовим прикладом, що так робити не можна. Натомість стали прикладом, що так можна і потрібно робити, бо за це нічого не буде", — заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо влада якнайшвидше не ухвалить кардинальні рішення, ситуація на лінії бойового зіткнення може стати катастрофічною для України, заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос. "Нам потрібно зрозуміти, що тільки диво може врятувати на даному етапі Україну, якщо ми не зробимо реальних висновків із ситуації та не змінимо ставлення до того, що у нас є в країні", — наголосив генерал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини