Головна Новини Енергія 2024 Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

Україні вдалося відновити експорт електроенергії

сьогодні, 07:45
Поділіться публікацією:

У жовтні чистий експорт електроенергії став позитивним: Україна експортує електроенергії більше, ніж імпортує. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру економічних стратегій.

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

Ілюстративне фото

Імпорт все ще зберігається в окремі години, коли обсяг внутрішнього споживання найбільший, але в інші частини доби ми маємо змогу експортувати більше електроенергії.

У вересні Україна імпортувала 436,7 ГВт·год електроенергії, а експортувала тільки 0,8 ГВт·год. Навіть враховуючи ті технічні обмеження імпорту, що існують (до 1,7 ГВт потужності), його можна ще суттєво наростити, до приблизно 1200 ГВт·год на місяць.

Це стало можливим завдяки зниженню внутрішнього споживання та завершенню ремонту енергоблока на одній з атомних електростанцій

За даними Міненерго, енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу.

Триває активне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. 

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Зеленський розкрив масштаби руйнування енергосистеми України

На дебатах Генеральної асамблеї ООН, які відбулися 25 вересня, Президент України Володимир Зеленський виступив з різким звинуваченням на адресу Росії. Він заявив, що російська армія навмисно знищила більшість українських теплових електростанцій та значну частину гідроелектростанцій, що призвело до катастрофічного зниження енергетичних потужностей країни.

Зеленський підкреслив, що 80% енергосистеми України зруйновано, ставлячи країну в надзвичайно складне положення на порозі зими. 

"Уявіть, будь ласка, вашу країну зі зруйнованою на 80% енергосистемою. З такими масштабами руйнувань, що це буде за життя?", — зазначив Зеленський. Президент наголосив на тому, що дії Росії є спробою примусити Україну до "миру" на умовах Кремля, позбавляючи країну основних ресурсів для виживання та оборони. Він закликав міжнародні організації та країни-партнери підтримати Україну в цей критичний час, зокрема, допомогти відновити зруйновану інфраструктуру.       



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини