Головна Новини Енергія 2021 Чи буде електроенергія у новому році - прогноз Міненерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде електроенергія у новому році - прогноз Міненерго

Основне навантаження - на атомній енергетиці

26 листопада 2021, 17:44
Поділіться публікацією:

Міністерство енергетики прогнозує, яка ситуація з генерацією буде в Україні після Нового року. Про це говориться у інформації, оприлюдненій прес-службою відомства.

Чи буде електроенергія у новому році - прогноз Міненерго

Рівненська АЕС - ілюстративне фото з мережі

Юрій Власенко, перший заступника міністра енергетики, 26 листопада 2021 р. навів дані щодо електроенергетики у 2022 р. та паливу для ТЕС в 2021 р. 

Прогнозується зростання генерації електричної енергії з усіх джерел, стверджує представник міністерства. Орієнтовно, буде приріст на 2,5%, завдяки чому споживачі додатково матимуть до 161 млрд кВт-год.

Щодо поточної ситуації Юрій Василенко повідомив, що працює 13 з 15 енергоблоків атомних станцій, а ТЕС отримують достатньо палива для роботи. Зокрема, вони протягом місяця мають отримати 1,8 млн тонн вугілля, переважно – українського. Частка імпортного викопного палива складає лише 17%.

Підприємства галузі, прогнозує Власенко, нарощуватимуть виробництво протягом року наступним чином:

- атомні станції генеруватимуть 52% енергії, що складе майже 84 млрд кВт-год. Між тим, згідно з даними міністерства за 10 місяців 2021 р. їхня частка була більша і складала 54% (69 млрд кВт-год.);

- частка відновлювальної енергетика зросте на 21% і становитиме 15 млрд кВт-год. У 2021 р. була частка майже 9% — 11 млрд кВт-год.;

- теплові електростанції мають виробити 26% енергії – 42 млрд кВт-год. За 10 місяців 2021 р. вони виробили 5% — майже 7 млрд кВт-год.

Також міністерство у "Прогнозному балансі на 2022 рік" вказує, що єдиний можливий імпорт відбуватиметься зі Східної Європи – 257 млн кВт-год. Планується також експорт у Молдову, Польщу і в інші європейські країни через "Бурштинський острів". Сумарно експорт складе ледь більше 5 млрд кВт-год.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло, що в Україні пришвартувався корабель, завантажений вугілля з США та Колумбії. Кому воно належить – ДТЕК чи державі – та хто про нього домовився – дивіться у статті за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини